Ga naar Content
Noord-Holland

Moeder van al weken vermiste Fiona (43) doet emotionele oproep: "Help ons, de onzekerheid is slopend"

23 januari 2018, 00.03 uur · Aangepast 6 maart 2018, 08.55 uur
Door: · Foto: Facebook / Stichting ZoekJeMee

CASTRICUM De 43-jarige Fiona Meiland uit Emmen wordt al meer dan een maand vermist en zou zich in de omgeving van Castricum kunnen bevinden. Er zijn al meerdere zoekacties in de bossen en duinen geweest, maar tot op heden ontbreekt elk spoor. Haar moeder Veronica is ten einde raad. "Ik ben op het moment bereid alles aan te pakken om haar te vinden, ook al is ze vermoedelijk niet meer in leven."

Ze doet een emotionele oproep aan alle bezoekers van het duin, aldus Kijk op Castricum. "Help ons Fiona in ieder geval een laatste rustplaats te geven, als we haar niet meer levend terugzien! De onzekerheid is slopend. Ze is nu al meer dan vier weken weg."

Lees ook: Grote zoekactie naar vermiste vrouw (43) in Castricumse duinen

Fiona is voor het laatst gezien op dinsdag 19 december, toen ze een klooster in Heiloo verliet. De dag daarvoor was ze aangekomen voor een retraite van tien dagen. Ze zou op 29 december weer thuis zijn, maar is daar nooit gearriveerd. Haar telefoon heeft voor het laatst een signaal afgegeven in de buurt van camping Bakkum. 

Volgens haar moeder 'verdween' Fiona de laatste jaren vaker door periodes van depressie. "Ze ging dan ergens in de natuur zitten." Veronica houdt er ernstig rekening mee dat haar dochter door kou en ontberingen is overleden. "Het is een vreselijke gedachte dat ze daar ergens dood in het duin ligt en wij niet weten waar."

Ze verzoekt de bezoekers van de duinen en bossen dan ook om uit te kijken of ze iets opvallends zien. "Het zal niet vlakbij een pad zijn."

Signalement
Fiona is 1.55 m, heeft blauwe ogen, haar haren zijn donkerbruin, kort en krullend. Ze heeft een tenger postuur. Ze was waarschijnlijk gekleed in een blauw/witte rok, een blauwe trui en witte gympen. Ze is slecht ter been door de zeldzame botziekte melorheostosis en loopt met een stok. Mensen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.