Negen witwassers opgepakt na overvallen op geldtransport

NOORD-HOLLAND - De politie heeft negen mannen aangehouden in de leeftijd van 25 tot en met 37 jaar. Ze komen uit Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Velsen en Rotterdam. Zij worden verdacht van het witwassen van geld dat bij twee overvallen in Noord-Holland buit is gemaakt.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat na de overvallen door verschillende personen op verschillende plaatsen in Nederland en België gestolen geld is witgewassen. Zeer waarschijnlijk is dit geld afkomstig uit twee koffers die in 2016 en 2017 in Purmerend en Heemskerk zijn gestolen.

Lees ook: Geldwagen overvallen in Purmerend, twee daders op scooter gevlucht

Purmerend
Op 21 december 2016 werd er op de Koestraat in Purmerend een geldwagen overvallen. De medewerker van de geldauto liep naar een bank, toen hij werd belaagd door twee daders. Ze hadden allebei een vuurwapen bij zich. Ze stalen een koffer vol geld en vluchtten weg op een scooter. De buitgemaakte geldkoffer werd op afstand tot ontploffing gebracht, waardoor het briefgeld werd besmeurd met verf en deels verbrandde.

Lees ook: Hoe gemaskerde overvallers op klaarlichte dag een geldtransport overvielen

Heemskerk
Een paar maanden later, op 29 juli 2017, werd in Heemskerk een gewapende overval gepleegd op een geldwagen, terwijl de medewerker het geldautomaat van de een bank op het Europaplein aan het bijvullen was. Een gemaskerde overvaller dwong de werknemer met een vuurwapen om de geldkoffer af te staan.

Meer over dit onderwerp:
noord-holland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws