Ga naar Content
Noord-Holland

KLM annuleert meer dan 200 vluchten vanwege storm

17 januari 2018, 14.30 uur · Aangepast 17 januari 2018, 16.26 uur
Door: · Foto: Luchtverkeersleiding Nederland

SCHIPHOL Luchtvaartmaatschappij KLM annuleert voor morgen 220 vluchten die op de planning stonden, vanwege de verwachte heftige storm. Ook moeten reizigers rekening houden met vertragingen gedurende de dag.

Door de storm kampt de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen met beperkte start- en landingscapaciteit op Schiphol. Daarom annuleren ze uit voorzorg 114 Europese retourvluchten. Ook zou er vanwege de harde wind geen grondafhandeling mogelijk zijn tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Met grondafhandeling worden alle handelingen bedoeld die op de grond bij het vliegveld plaatsvinden, zoals bagage lossen en laden, vliegtuigen tanken, vliegtuigtoiletten legen, ect.

De gedupeerde passagiers worden geïnformeerd en omgeboekt. Passagiers van wie de vlucht nog niet is gecanceld, worden wel aangeraden de website van KLM goed in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen.

Vooralsnog zijn er geen meldingen dat andere luchtvaartmaatschappijen de grondafhandeling stilleggen. Schiphol laat weten dat het morgen voor toestellen niet mogelijk is om uit te wijken naar de luchthaven. Rond het vliegveld zullen bovendien alle herstelwerkzaamheden tijdelijk stil worden gelegd.