Ga naar Content
Noord-Holland

Vrienden van het Beusebos trekken integriteit Purmerends raadslid in twijfel

16 januari 2018, 16.50 uur · Aangepast 16 januari 2018, 17.50 uur
Door: · Foto: Shutterstock/Stadspartij Purmerend/NH Nieuws

PURMEREND Belangengroep Vrienden van het Beusebos verdenkt raadslid Coen Lageveen van de Stadspartij van mogelijke belangenverstrengeling. Lageveen stemde in december voor de bouw van het Van der Valk-hotel, maar werkt ook voor een hoveniersbedrijf dat opdrachten van Van der Valk-eigenaar Matser Groep aanneemt en uitvoert.

"Wij twijfelen als bestuur aan de integriteit van het raadslid", schrijft voorzitter Martien Roelofs namens Vrienden van het Beusebos in een persbericht.  "Het kan niet zo zijn dat als je met Van der Valk een zakelijke relatie hebt, je dan het woord voert en vervolgens mee stemt om zijn plannen gerealiseerd te krijgen." 

Lees ook: Vrienden van het Beusebos verstoren presentatie Van der Valkhotel

Raadslid Coen Lageveen is volgens zijn Twitter-profiel in loondienst bij Lageveen Hoveniers, het bedrijf van zijn broer Menno. Dat dat bedrijf zaken doet met Van der Valk is volgens Roelofs geen enkel probleem. "Maar hij had zich als raadslid van stemming moeten onthouden. Tijdens die stemming even de coulissen in, om de zweem van partijdigheid te vermijden", benadrukt hij.  

Lees ook: NH Kiest: Zo denkt de politiek over de strijd om het Beusebos

Volgens Roelofs is Coen Lageveen op hoog niveau betrokken in de organisatie van zijn broer Menno. Bert Meulenberg, fractievoorzitter van de Stadspartij ontkent dat. "Hij doet alleen uitvoerend werk en bemoeit zich niet met offertes." Lageveen en Meulenberg willen nog geen inhoudelijke reactie geven op de aantijgingen. "Daar overleggen we vanavond over."

Lees in de tweet hieronder het persbericht dat door de Vrienden van het Beusebos is verspreid.