Ten Hag tevreden over trainingskamp en duel tegen Lyngby

AMSTERDAM - ALBUFEIRA Ajax' nieuwe trainer, Erik ten Hag, heeft een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp in Portugal. De Amsterdammers sloten de oefenstage af met een overwinning op Lyngby BK (5-1) en een gelijkspel tegen MSV Duisburg (1-1). Ten Hag was vooral over het eerste duel, met zijn beoogde basisformatie, goed te spreken. Ajax hervat volgende week zondag de competitie thuis tegen Feyenoord,

"Het was bij vlagen heel frivool, met veel variatie, veel beweging en ook veel kansen", analyseerde hij. "Het zag er prima uit, al was het soms ook nog wat wisselvallig. Het tweede duel verliep een beetje stroperig van onze kant, ook omdat we tegen een zeer ambitieuze tegenstander speelden."

Lees ook: Ruime zege Ajax onder nieuwe trainer Ten Hag

Ten Hag had aanwinst Nicolás Tagliafico met genoegen aan het werk gezien in de eerste wedstrijd. "Hij zet de boel neer, jaagt andere spelers aan en gaat voorop in de strijd. Hij past prima bij Ajax."

Ten Hag haalde verdediger Max Wöber tegen Duisburg al snel naar de kant. "Hij was uitgegleden. Ik heb hem uit voorzorg gewisseld. Ik ga er voor 100 procent van uit dat hij voor Feyenoord beschikbaar is."

Lees ook: Reserves Ajax spelen gelijk tegen MSV Duisburg

Meer over dit onderwerp:
Ajax voetbal erik ten hag
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws