Noord-Holland

Rechtszaak tegen verdachte van moord op Nick Bood uitgesteld

12 januari 2018, 17.59 uur · Aangepast 17 januari 2018, 17.42 uur

Whatsapp

ZAANDAM De rechtszaak tegen de 16-jarige Yasin, hoofdverdachte van de moord op Nick Bood uit Assendelft, wordt uitgesteld. Ook de zaak van medeverdachte Mads wordt daarmee uitgesteld.

De rechtbank heeft bepaald dat Yasin eerst een psychologisch onderzoek moet krijgen, bevestigt een anonieme bron aan NH Nieuws. De hoofdverdachte zou volgende week donderdag voor de rechter moeten verschijnen, maar dat is door het besluit van de rechter op de langere baan geschoven. 

Lees ook: Vader doodgestoken Nick Bood (16) schrijft emotioneel kerstbericht: "Voor mij gewoon een kutfeest"

Volgens De Telegraaf wordt dat nu weken, zo niet maanden, later. Of de zaak tegen medeverdachte Mads, die voor de maandag erop in de agenda staat, ook wordt doorgeschoven, is nog onduidelijk, meldt de krant. 

Lees ook: Herdenkingssteen voor doodgestoken Nick Bood: "De pijn wordt alleen maar erger"

Bood werd in april vorig jaar doodgestoken in het centrum van Zaandam. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Hoofdverdachte Yasin was destijds 15 jaar oud en zou ruzie hebben gehad vanwege een drugsschuld. 

Update 17 januari
Omdat de rechtbank de zaak tegen hoofdverdachte Yasin en medeverdachte Mads graag min of meer gelijktijdig behandelt, is ook de rechtszaak tegen Mads uitgesteld. De verwachting is nu dat beide zaken in mei of juni zullen plaatsvinden. 

Whatsapp