Vader Insiya dreigt Amber Alert voor de rechter te slepen

AMSTERDAM - De vader van het ontvoerde meisje Insiya dreigt met juridische stappen tegen Amber Alert. De landelijke alarmering voor vermiste of ontvoerde kinderen heeft brieven van Shehzhad H. gekregen waarin hij onder meer heeft geëist dat Amber Alert de foto van de inmiddels driejarige peuter weg zou halen van de website.

Ook wilde hij dat het vermissingsbericht zou worden ingetrokken en de liveblog over de ontvoering werd verwijderd, aldus Nadia Rashid, de moeder van Insiya. Dat zegt zij in een filmpje dat Amber Alert vandaag heeft verspreid, een dag voor de internationale dag van de organisatie.

H., die ervan wordt verdacht dat hij opdracht heeft gegeven voor de ontvoering van zijn dochter naar India, deed eerder al aangifte tegen de moeder en misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Brieven
Amber Alert heeft drie brieven ontvangen namens de vader van het meisje, maar heeft geen gehoor gegeven aan zijn eisen. "En dat zullen we ook nooit doen", zei oprichter Frank Hoen. Volgens hem is de ontvoering van Insiya de enige Amber Alert die nog niet is opgelost.

Insiya werd in september 2016 gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. De rechtbank in Den Haag besliste onlangs dat het meisje onrechtmatig in India wordt vastgehouden en onmiddellijk moet terugkeren naar Nederland. De Indiase autoriteiten werken tot nu toe echter niet mee. Naast de vader verdenkt het Openbaar Ministerie nog acht personen van betrokkenheid bij de ontvoering.

Oproep
Rashid doet een oproep aan de Nederlandse overheid meer druk uit te oefenen op India. "Insiya is Nederlandse, ze is onrechtmatig meegenomen, ze verblijft daar illegaal én ze is minderjarig."

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws