Ga naar Content
Noord-Holland

Beelden vrijgegeven van gewelddadige overval administratiekantoor Amsterdam-Zuidoost

9 januari 2018, 23.48 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft beelden vrijgegeven van een gewelddadige overval op een administratiekantoor in Amsterdam-Zuidoost vorig jaar. In mei hebben twee mannen de medewerkers van het bedrijf mishandeld, vermoedelijk met een vuurwapen.

Op 8 mei belden, aan het einde van de middag, twee mannen aan bij het administratiekantoor. De eigenaar van het kantoor zat er nog met een kennis te werken, en ze deden open. Maar zodra de twee mannen binnenkwamen, gingen ze helemaal los. Een van hen sloeg hard met een vuurwapen op het hoofd van de eigenaar en schreeuwde dat hij hem ging vermoorden, meldt Opsporing Verzocht.

Lees ook: Slachtoffer met vermoedelijk vuurwapen geslagen bij overval in Bijlmer

De andere man bedreigde de kennis. De twee dachten waarschijnlijk dat ze veel geld uit een kluis konden stelen, maar ze kwamen bedrogen uit: er lag helemaal geen geld. Ze vluchtten daarom het gebouw uiteindelijk uit met twee zilveren ringen en een horloge van de kennis.

De politie is nog steeds op zoek naar de twee mannen. Volgens de slachtoffers waren ze rond de 30 jaar en hadden ze een Surinaams uiterlijk. Vermoedelijk zijn ze gefilmd, en die beelden zijn nu vrijgegeven. Ze zijn in een fietsenhok te zien, samen met een derde man, die waarschijnlijk voor hen op de uitkijk stond.