Ga naar Content
Noord-Holland

Hond redt baasje van vallende boom tijdens zware storm: "Wat een geluk"

4 januari 2018, 15.38 uur
Door: · Foto: Nicolet de Haan / NH Beeldbewerking

ALKMAAR Nicolet de Haan kreeg gisteren bijna een vallende boom op haar hoofd toen ze haar hond uitliet aan de Westerweg in Alkmaar. Haar trouwe viervoeter Wolf wist Nicolet op tijd onder de boom vandaan te trekken.

Ondanks de storm besloot Nicolet gisteren het weer te trotseren en haar dagelijkse route met Wolf te lopen. "Achteraf gezien misschien niet heel verstandig, maar Wolf moest toch zijn rondje lopen. Ook durfde hij tijdens Oud en Nieuw nauwelijks naar buiten, omdat hij verschrikkelijk bang is voor vuurwerk", zegt Nicolet tegen NH Nieuws.

Bang voor vuurwerk
De angst van Wolf voor vuurwerk redde misschien wel haar leven. "Ik liep een meter van de bewuste boom af, toen het ineens vreselijk begon te kraken. Mijn hond trok me meteen weer de andere kant op, omdat hij het waarschijnlijk verwarde met een knal van vuurwerk. Wat een geluk."

Vervolgens viel de boom naar beneden. De val van het gevaarte werd eerst nog gebroken door takken en struiken, voordat het uiteindelijk op de Westerweg terechtkwam. "Dat ging net goed, bedachte ik me daarna. Gelukkig waren er ook geen auto's, fietsers of wandelaars op de weg."