Ga naar Content
Noord-Holland

Ov-bedrijven roepen vakbonden op landelijke staking af te blazen

2 januari 2018, 10.33 uur · Aangepast 2 januari 2018, 11.10 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Openbaar vervoersbedrijven hebben de vakbonden FNV en CNV opgeroepen om de landelijke staking van donderdag af te blazen. De ov-bedrijven hopen dat de bonden een gesprek met hun willen aangaan.

De vakbonden hebben een ultimatum voorgelegd aan de werkgevers voor een nieuwe cao. Dat ultimatum loopt vanmiddag om 12.00 uur af.

Werkgeversorganisatie VWOV ziet geen aanleiding voor een landelijke staking. Zij vindt dat de reizigers hier de dupe van worden en dat er volop ruimte is voor overleg. De vakbonden zijn het hier niet mee eens. Volgens hun is het zinloos om aan tafel te gaan zitten als er niets verandert. 

In november liepen de eerdere gesprekken tussen de vakbonden en ov-bedrijven vast. FNV en CNV willen graag afspraken maken voor vermindering van de werkdruk onder buschauffeurs. Maar de vervoersbedrijven willen hier geen centrale regeling voor treffen. 

Lees ook: Donderdag mogelijke staking door buschauffeurs

Als het aan de vakbonden ligt, rijden er op donderdag 4 januari 24 uur geen lijnbussen. Naast de buschauffeurs gaan ook piloten van KLM en Transavia staken.