Ga naar Content

Pizzeria en grillroom brandt volledig uit: "Er is volgens mij een aanslag gepleegd"

HILVERSUM Pizzeria en grillroom De Pyramide in Hilversum is afgelopen nacht volledig uitgebrand. Bewoners van het pand boven de zaak moesten worden geëvacueerd.

De brand werd rond 03.30 uur ontdekt. De brandweer kon niet voorkomen dat de hele zaak uitbrandde. De woningen boven het pand liepen rookschade op. De bewoners konden op tijd ontkomen, maar ademden wel rook in en moesten naar het ziekenhuis.

Volgens een buurtbewoner is de brand aangestoken. "Er is volgens mij een aanslag gepleegd, brandstichting of zoiets", zegt de buurtbewoner. "Ik werd wakker van glasgerinkel en ik zie iemand wegrennen. Hij gooide eerst spul naar binnen en een vlammetje en er ontstond een steekvlam. Hij verloor zijn jerrycan en ging er rennend vandoor toen ik begon te schreeuwen uit m'n raam."

'Tweede poging'
Een nacht eerder zou er ook al brand in het restaurant zijn geweest. Toen was de schade nog gering en kon de zaak gewoon opengaan op Nieuwjaarsdag. "Dat kan nog onder het motto oud en nieuw zijn geweest, dat weet ik natuurlijk niet", aldus de buurtbewoner. "Maar het is wel verdacht."

De politie gaat ook uit van brandstichting en bevestigt dat de bewoners - een man, een vrouw en hun kindje - van het huis erboven in het ziekenhuis zijn gecontroleerd.

Jerrycan
In een persbericht laten ze verder weten dat een ooggetuige heeft verteld dat een man door het ingeslagen raam naar binnen liep met een jerrycan in zijn hand. Enkele seconden later kwam hij weer naar buiten en zag de getuige dat het pand in brand stond. De brandstichter rende vervolgens weg in de richting van de Orchideestraat.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Mensen die iets hebben gezien of gehoord wordt gevraagd contact op te nemen: 0800-7000. De zaak zou vier weken geleden pas zijn geopend.