Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Reddingsteam Zeedieren Velsen 'gewoon' aan de bak: "Dan maar geen kerst"

25 december 2017, 22.54 uur

IJMUIDEN Weer of geen weer, en ja: zelfs met de kerstdagen. Dave de Koning (44) van Reddingsteam Zeedieren zet zich met hart en ziel in voor het welzijn van zeehonden. "Wat moet je dan? Een mens krijgt toch ook een tweede kans."

De IJmuidenaar kreeg op Kerstavond nog een noodmelding van een sportvisser. Een zeehond verkeerde in problemen tussen de rotsblokken van de Zuidpier. Dave twijfelde geen moment en startte de terreinwagen om hulp te bieden. "Je kan 'm toch niet laten liggen", zegt De Koning, die zich jaarlijks met het team over tientallen zeedieren ontfermt, tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Deze bikkels zwoegen door tijdens kerst: "De dieren moeten verzorgd blijven worden"

"Als wij hulp nodig hebben dan krijgen we die ook van de hulpdiensten, en als zij die nodig hebben, tja: dan zijn wij er om in actie te komen. Dan maar geen kerst", aldus De Koning.

Dankbaar
Vandaag wordt het roofdier nog naar Stellendam gebracht, waar hij behandeld zal worden aan zijn verwondingen en vermoedelijk een longworm. "Zonder hulp was hij nu waarschijnlijk dood geweest. Daar doe je het voor, en het maakt het werk dankbaar."

Dave de Koning