Ga naar Content

Andijkers hebben na jaren van onvrede eindelijk mobiel bereik

ANDIJK Na jaren van onvrede is het mobiele netwerk in Andijk dan eindelijk verbeterd. Gisterenmiddag heeft KPN de gsm-mast aangezet, waardoor de inwoners gewoon kunnen bellen en appen met hun mobiele telefoon.

Gerrit van Keulen van de dorpsraad is dolblij dat het eindelijk zover is. "We hebben al veel reacties binnen op Facebook en via de mail van mensen die echt beter bereik hebben. Dan kunnen we dus wel zeggen dat het ons is gelukt."

Lees ook: Frustratie in Andijk: na 6 maanden is GSM-mast nog niet in gebruik

Hij heeft jaren gestreden voor de verbetering van het mobiele netwerk. Dat viel niet altijd mee. Er waren momenten dat hij er een hard hoofd in had, dat het ooit zou lukken. "Die mast staat hier ook al sinds april en even dacht ik dat KPN ons aan het lijntje zou houden. Maar hij werkt."

Tegenvaller
Het bereik is niet overal in Andijk optimaal. Zo heeft Cees van der Helm, woonachtig aan de Dijkweg, nu 3 streepjes in plaats van 1. "Zoveel heb ik er nog nooit gehad, maar ik had er toch iets meer van verwacht. Dit valt wel een beetje tegen. "

Gerrit denkt dat de dekking nooit overal optimaal zal zijn in Andijk, maar hij heeft goede hoop dat de mast misschien nog iets beter gaat werken. "En het zou mooi zijn als straks ook andere providers zoals Telfort en Vodafone apparatuur in die mast gaan hangen. "

Foto: NH/Marieke Pijlman