Start van hoofdcontent

Sport

nl

Hoe is het met.... Niels Kokmeijer

20 december 2017, 17.39 uur · Aangepast 20 december 2017, 19.18 uur · Foto: Pro Shots / Willem Vernes

AMSTERDAM In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende sporters uit het verleden. Deze week oud-voetballer Niels Kokmeijer, die dertien jaar geleden ernstig geblesseerd raakte na een tackle van Rachid Bouaouzan.

Bij vrijwel alle voetballiefhebbers staat de overtreding van Bouaouzan op Kokmeijer nog wel op het netvlies. Tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles liep Kokmeijer een dubbele beenbreuk op. Het betekende einde carrière voor de in Uitgeest geboren aanvaller. "Het belangrijkste is dat ik het zelf een plek heb kunnen geven", vertelt Kokmeijer in NH Sport. "Ik zit niet ieder jaar op 17 december in een hoekje te huilen, zeker niet."

Bondscoach beachsoccer
Kokmeijer werkte daaarna een aantal jaar bij een sportmarketingbureau. Hij kwam terug in de voetbalwereld als bondscoach van het Nederlands beachsoccerteam. Op het EK 2008 won de Nederlandse ploeg zilver. "En we plaatsten ons voor het WK", zegt Kokmeijer. "Het was een geweldig mooie periode. Daar heb ik ook heel veel voldoening uit gehaald. Maar aan de andere kant: de sport zelf beoefenen is in mijn optiek het mooiste wat er is." In 2014 draaide de KNVB de geldkraan dicht voor het beachsoccersteam. Na die tijd deed Kokmeijer een aantal projecten voor de Johan Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute.

Sporten met pijn
Tegenwoordig loopt Kokmeijer naar eigen zeggen weer redelijk goed. "Ik kan ook nog wel wat aan sport doen. Wel op een heel laag pitje en met een hoop pijn", aldus de Noord-Hollander. "Al met al ben ik harstikke tevreden met de huidige situatie als ik het vergelijk met dertien jaar geleden."

Badjassen
Samen met zijn partner zit Kokmeijer nu in de badjassenbusiness. "Het initiatief komt bij mijn partner vandaan. Zij is begonnen met een webshopje", vervolgt Kokmeijer. "We hebben het uitgebreid tot meerdere webshops in Nederland, Duitsland en België. Het geheim van een goede badjas is dat 'ie lekker moet zitten", weet de ex-voetballer. "Het ligt eraan waar je hem voor gebruikt. Thuis is fleeche handig, maar in welnesscentra moet de basjas goed vocht op kunnen nemen."

Kortom, het gaat goed met Niels Kokmeijer.


Misschien vind je dit ook leuk: 
Hoe is het met.... Mario Bennes, oud-basketballer
Hoe is het met... Miel Rozendaal, oud-marathonschaatser
Hoe is het met... Peter Wijker, oud voetballer van AZ en FC Volendam
Hoe is het met... Barbara de Loor, oud schaatsster
Hoe is het met... Christijn Groeneveld, oud schaatser
Hoe is het met... Patrick Beljaards, voormalig werper van Kinheim
Hoe is het met... Maurice Buys, oud-speler van FC Volendam
Hoe is het met... Edith van Dijk, openwaterzwemster
Hoe is het met... Ron Berteling, ijshockeylegende