Ga naar Content

Ziekenhuis Den Helder ontruimd: "We wilden op bezoek bij opa, maar werden gestopt bij de deur"

DEN HELDER Vanwege hevige rookontwikkeling werd een deel van het ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder vanmiddag ontruimd. Dat leidde niet tot heel grote paniek, maar het het zorgde wel voor een hoop ongemak. Bezoekers kwamen bijvoorbeeld voor een dichte deur te staan.

Van de buitenkant was geen rook of vuur te zien, maar er kwamen uit voorzorg wel veel brandweerwagens op het incident af. Mensen die bij bekenden in het ziekenhuis op bezoek wilden gaan, moesten noodgedwongen buiten blijven wachten. "We wilden op bezoek bij opa, maar we werden gestopt bij de deur", vertelt een vrouw aan NH Nieuws.

Lees ook: Ziekenhuis in Den Helder weer vrijgegeven na ontruiming vanwege rookontwikkeling

De vrouw stond daar met drie andere vrouwen vanaf het parkeerterrein te zwaaien naar hun opa die in het ziekenhuis ligt. "Ze zeiden dat er rookontwikkeling was en dat we niet verder mochten, maar opa staat te zwaaien, dus dat is wel een goed teken." Ook de echtgenote van opa stond vanaf de grond naar haar man te zwaaien. In de andere hand hield ze een pan vol stoofpeertjes. "Die zijn gelukkig toch al koud, want hij eet ze als toetje", lacht ze.

Volgens de woordvoerder zou de rookontwikkeling zijn ontstaan door dakwerkzaamheden. Dakdekkers waren vanmiddag aan het werk en ontdekten de rook aan de onderkant van het dak. De rook werd onder meer verspreid via de ventilatiesystemen naar meerdere afdelingen in het gebouw.

Foto: