Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Ziekenhuis in Den Helder weer vrijgegeven na ontruiming vanwege rookontwikkeling

20 december 2017, 14.44 uur · Aangepast 20 december 2017, 19.18 uur

DEN HELDER Een deel van een ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep (voorheen het Gemini ziekenhuis) in Den Helder is vanmiddag ontruimd vanwege hevige rookontwikkeling. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaat het om de poliklinieken en de spoedeisende hulp.

Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. Mensen die bij de spoedeisende hulp moeten zijn, moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen. De woordvoerder meldt dat lopende operaties nog worden afgerond.

De situatie was door de brandweer opgeschaald naar een grote brand. Dat is gedaan in verband met de controles die op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping moesten worden uitgevoerd. De woordvoerder meldt dat er geen vlammen zijn gezien, enkel veel rook. Die wordt nu met een machine uit de gangen geblazen.

Rookblazer ziekenhuis Den Helder

De machine waarmee de rook wordt weggeblazen.

Volgens de woordvoerder zou de rookontwikkeling zijn ontstaan door dakwerkzaamheden. Dakdekkers waren vanmiddag aan het werk en ontdekten de rook aan de onderkant van het dak. De rook was onder meer verspreid via de ventilatiesystemen naar meerdere afdelingen in het gebouw.

Op dit moment is de electriciteit in de noordvleugel weer aangezet, meldt de Veiligheidsregio. De technische dienst heeft gecheckt of alles weer werkt en het ziekenhuis rond 16.20 uur weer vrijgegeven. Er moet nog wel schoonmaakwerk worden verricht', zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. "Als dat is gebeurd, kunnen de afdelingen weer draaien."