Ga naar Content
Noord-Holland

Verdachte opgepakt voor slaan met glas in gezicht 24-jarige vrouw

20 december 2017, 10.30 uur · Aangepast 20 december 2017, 11.05 uur
Door: · Foto: ANP / Jerry Lampen

AMSTERDAM Een verdachte is gisteren opgepakt voor het mishandelen van een 24-jarige vrouw in Amsterdam. De 33-jarige man zou de vrouw met een glas in haar gezicht hebben geslagen in de nacht van 13 mei op 14 mei. Zij heeft hier ernstig letsel aan overgehouden.

De vrouw uit Almere was met drie vrienden uit in een café aan de Zeedijk. Toen het slachtoffer een sigaret ging roken in de rookruimte ontstond er een ruzie tussen een vrouw en een man. De man kreeg een duw en de twee begonnen te discussiëren. 

Lees ook: Ernstige mishandeling in Amsterdams café: man slaat vrouw met glas in gezicht

De vrouw uit Almere en andere omstanders probeerde de twee ruziemakers uit elkaar te krijgen. Uiteindelijk verliet de vrouw de rookruimte, de man bleef achter. 

Ernstige verwondingen
Het slachtoffer stapte af op de man, waarna tussen hen ook een ruzie ontstond. Uit het niets pakte de man een glas op en sloeg deze met veel kracht kapot in het gezicht van de Almeerse. 

De vrouw moest gelijk naar het ziekenhuis waar een plastisch chirurg haar gezicht heeft gehecht. De politie heeft daarom ook beelden van de verwondingen verspreid om de ernst van de mishandeling te tonen. 

Lees ook: 'Gruwelijke' letselfoto van zware mishandeling in Amsterdams café verspreid

Beelden van het incident waarop de verdacht ook goed te zien is, zijn ook getoond in opsporingsprogramma's Bureau NH, Bureau 020 en Opsporing Verzocht.