Ga naar Content
Noord-Holland

Politie looft 15.000 euro uit voor gouden tip over fatale steekpartij in Amsterdam

19 december 2017, 23.55 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM De politie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip rondom een fatale steekpartij in Amsterdam. Zaterdagavond 11 november werd op Admiraal Helfrichstraat de 40-jarige Alaatin Kilic neergestoken. Later die nacht overleed hij.

In het programma Opsporing Verzocht werd vanavond duidelijk dat de politie op zoek is naar een aantal specifieke getuigen. Direct na het incident werd al een eerste verdachte aangehouden, maar kort voordat het slachtoffer zijn bewustzijn verloor vertelde hij aan agent dat hij gestoken was. Daarbij wees hij naar een groepje mannen.

Lees ook: Slachtoffer (40) van steekpartij Amsterdam overleden

Het groepje bestond uit meerdere mannen, van wie één vast zit. Toch is een andere dader nog steeds spoorloos. Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer betrokken was bij een ruzie of een vechtpartij. Of de ruzie een direct verband heeft met de steekpartij is niet duidelijk. Daarom hoopt de politie met mensen te spreken die rond 23.40 uur hebben gezien wat aan de ruzie vooraf ging.

Omdat er op die avond veel mensen op het Mercatorplein waren vanwege festiviteiten rond de kwalificatie voor het WK voetbal van Marokko, gaat de politie ervan uit dat er veel gefilmd is. Aangezien de steekpartij niet ver van het plein plaatsvond, vraagt de politie mensen hun beeldmateriaal op te sturen. Mensen die meer informatie hebben kunnen ook bellen met 0900-8844.

Kijk morgen om 17.19 uur naar Bureau NH waar de zaak behandeld wordt.