Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Texel wil 40.000 euro ophalen voor Serious Request

19 december 2017, 18.00 uur · Aangepast 19 december 2017, 18.24 uur

DEN BURG Texel staat vandaag in het teken van de 3FM-actie Serious Request. Op het hele eiland zijn mensen geld aan het inzamelen. Van de verkoop van warme choco tot het ophalen van lege flessen, de Texelaars willen zoveel mogelijk geld ophalen.

DJ Jorien Renkema en haar team van 3FM staan om half 9 aan boord van de Texelstroom als ze meteen een verrassing krijgen: De TESO doneert 10.000 euro, de opbrengst van alle verkochte kopjes koffie en thee van de laatste dagen. "We zitten nog maar tien minuten op de boot en krijgen meteen een gigantische cheque. We hadden dit niet verwacht!"

3FM maakt deze dagen een tour langs alle Waddeneilanden: Texel is de eerste. Aan boord is ook projectvrijwilliger Björn. De Texelaar heeft speciaal twee weken vrij genomen om Serious Request te kunnen ondersteunen. "Eindelijk gaat het beginnen", zegt hij. De eerste stop is Den Burg.

Het thema van de actie is "Breng ze weer samen". Het geld is bedoeld voor gezinnen die uit elkaar geraakt zijn door natuurrampen of oorlogen. Björn heeft daar wel een gevoel bij. Zijn vader overleed al voor hij geboren was. Zijn familie woont in Indonesië, maar die kent hij niet. "Ik wil ze graag leren kennen en ga ook naar ze op zoek." Björn is van plan een wereldreis te maken en zo in contact te komen. "Het is het gemis. Een deel dat niet bij je is."

Björn kan de ontmoeting met zijn familie zelf regelen, de slachtoffers van natuurrampen of oorlogen niet. Voor die mensen hoopt Texel vandaag 40.000 euro bij elkaar te krijgen.

NH/ Matthijs Gemmink