Ga naar Content

NH Peilt: Oudere werklozen krijgen 2500 euro voor omscholing

D66, VVD, CDA en ChristenUnie trekken 30 miljoen euro uit voor de omscholing van oudere werklozen. Met het geld moeten zo'n 12.500 werkzoekenden omgeschoold worden voor sectoren waar veel vraag naar personeel is.

45-plus
De partijen zeggen in het AD dat het geld vooral bedoeld is om 45-plussers aan het werk te krijgen. Werklozen die moeilijk aan het werk komen, kunnen vanaf volgend jaar aanspraak maken op een budget van maximaal 2500 euro.

Direct aan de slag
D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zegt dat te veel oudere werklozen aan de kant staan terwijl ze graag willen werken. 'Dat doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer'. VVD-Kamerlid Wiersma denkt dat werkzoekenden na hun omscholing direct aan de slag kunnen.

Veel vacatures
De partijen brengen het plan in bij het debat over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze constateren dat de langdurige werkloosheid niet afneemt, terwijl het voor veel banen door krapte op de arbeidsmarkt steeds lastiger om goed personeel te vinden. Daar willen ze iets aan doen.

Wat denk jij?
Gaat dit plan de grote groep oudere werklozen weer aan een baan helpen? Of is die 2500 euro vooral leuk voor omscholings- en re-integratiebureautjes en wil de Nederlandse werkgever nog steeds liever jong personeel?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: