Politie schiet verwarde man neer in IJmuiden

IJMUIDEN - De politie in IJmuiden heeft vannacht een man bij aan flat aan de Schiplaan neergeschoten. Een woordvoerder van de politie meldt dat de man met een mes agenten bedreigden.

De man wilde zichzelf wat aan doen met een mes. Zijn familie heeft hem nog proberen te kalmeren, maar dit lukte niet. Vervolgens liep hij met het mes op agenten af. Zij voelden zich dusdanig bedreigd dat ze hem in zijn been hebben geschoten.

Een getuige meldde dat er twee ambulances en een traumateam werden opgeroepen om de man hulp te bieden. Hij is daarna voor verdere zorg naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het nu met de man is. 

De man is aangehouden door de politie op verdenking van bedreiging. 

Hulpsite
In Nederland hebben naar schatting een half miljoen mensen suïcidale gedachten. Een van de organisaties die zich bezighoudt met hulp aan mensen die nadenken over zelfmoord is 113Online. Deze online-hulporganisatie heeft ook een telefonische hulplijn: 0900 0113. Mensen kunnen daar anoniem en vertrouwelijk terecht. Ook biedt de website veel informatie en achtergronden over suïcidale gedachten en gevoelens.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws