Ga naar Content

Reddingsbrigade Callantsoog op weg voor Serious Rescue: drie dagen afzien voor het goede doel

CALLANTSOOG De reddingsbrigade van Callantsoog start vandaag aan een driedaagse tocht van Zwolle naar Apeldoorn voor Serious Request van radiozender 3FM. Onder het motto Serious Rescue varen meerdere teams uit Noord-Holland mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. "Net als Serious Request proberen wij op het strand ook kinderen te herenigen met hun ouders."

Een team van zo'n tien leden van de reddingsbrigade Callantsoog heeft zich verzameld bij de loods aan de rand van het dorp. Het wachten is nog op één van de deelnemers voor het vertrek naar Zwolle. De auto met trailer en boot staan al klaar. "Team Callantsoog steunt Serious Request", roepen de deelnemers in koor voor de foto.

Teamleider Marion van den Bulk: "Het goede doel is dit jaar geld bijeen brengen om kinderen bij natuurrampen of in conflictgebieden weer met hun ouders te herenigen."

Doneren
De reddingsbrigade is druk in de weer geweest om sponsorgeld op te halen in Callantsoog en omgeving. Een tussenstand is nog niet bekend, maar doneren kan nog steeds via een speciale site voor Serious Rescue. 

Voldaan
Dikke kleding ligt klaar en warme slaapzakken, want het wordt koud op het water. Honderd kilometer varen is het van Zwolle naar Apeldoorn. "Het wordt afzien en we zullen moe zijn na drie dagen, maar we zullen voldaan terugkeren in Callantsoog."

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos