Ga naar Content
Noord-Holland

Speelpark Oud Valkeveen stopt met verkoop tickets: sluiting dreigt

16 december 2017, 23.40 uur · Aangepast 18 december 2017, 22.06 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

NAARDEN Speelpark Oud Valkeveen in Naarden heeft de verkoop van tickets en abonnementen voor het park stopgezet. Het speelpark sluit waarschijnlijk de poorten. Door de invoering van een zogenoemde vermakelijkhedenretributie, een gemeentelijke belasting, kan het speelpark geen lage entreeprijs meer garanderen aan zijn bezoekers.

"We zijn een maatschappelijk relevante instelling. We houden de prijzen van de kaartjes bewust laag, omdat we vinden dat het park voor iedereen toegankelijk moet zijn", vertelt de eigenaar Michael van de Kuit tegen NH Nieuws.

Lees ook: Grote zorgen voor speelpark Oud Valkeveen: mogelijk jaarlijks kleine ton aan extra kosten

Met de introductie van de vermakelijkhedenretributie door de gemeente Gooise Meren, zouden de entreeprijzen met 80 cent stijgen. Een ticket zou dan meer dan tien euro kosten. "De gemeente probeert hiermee een gat van twee ton in de begroting te dichten, zonder daar iets voor terug te doen. Principieel wil ik hier niet in meegaan. We zijn altijd een maatschappelijke instelling geweest. Ik ga de prijzen niet verhogen." 

De gemeente liet eerder al weten dat de belasting niet als doel heeft om de begroting te dichten. Het speelpark zou er juist veel voor terugkrijgen.

Van de Kuit gaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen campagne voeren. "Ik wil de kiezers laten zien wie voor de sluiting verantwoordelijk is: de gemeente. Ik heb vijftien jaar lang mijn best gedaan voor het park."