FC Volendam doet goede zaken met winst op RKC

15 december 2017, 22.10 uur · Aangepast 16 december 2017, 11.27 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

WAALWIJK FC Volendam had de weg omhoog al ingezet. Vrijdag steeg de ploeg weer een plek nadat in Waalwijk met 3-1 werd gewonnen van RKC, terwijl de ploeg van Misha Salden bij de rust nog met 1-0 achterstond.

Volendam speelde niet slecht en kreeg wat kansjes. De grootste was voor Enzo Stroo die na krap een half uur van dichtbij een voorzet van Ties Evers kon binnen tikken, maar dat naliet. Het was RKC dat in de 37e minuut op voorsprong kwam met een mooi doelpunt. Dylan Seys kreeg uit een counter de bal op de hoek van het zestienmetergebied en pegelde de bal in de kruising.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 15, 2017

Kees Kwakman zorgde een paar minuten na de rust voor de gelijkmaker. Nick Doodeman trok de bal voor en Kwakman schoot zijn eerste doelpunt van het seizoen achter keeper Vaessen.

Strafschop gemist
Joey Veerman had Volendam tien minuten na de rust op voorspong kunnen zetten, als hij de gegeven strafschop had verzilverd. Zijn inzet werd gestopt door Vaessen.

Enzo Stoo
De voorsprong kwam er toch voor Volendam. Enzo Stroo dacht in de 64e minuut 'wat Seys van RKC kan, kan ik ook', en pegelde de bal van afstand kiezelhard achter keeper Vaessen. Vier minuten voor het eind van de reguliere speeltijd stelde Enzo Stroo met zijn tweede goal van de avond de zege helemaal veilig voor FC Volendam.

Het was voor RKC de eerste thuisnederlaag sinds half september. Sindsdien bleef de ploeg van trainer Peter van den Berg in zes competitie- en twee bekerduels ongeslagen in eigen stadion.

FC Volendam stijgt weer een plek op de ranglijst en staat nu op de zeventiende plek met 17 punten uit 18 wedstrijden.

Opstelling RKC: Vaessen; Ndefe, Lammers, Drost, Mulder, Voskamp, Seys, Bergkamp, Baggerman, Amatkarijo, Mezghrani

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Kwakman; Doodeman (Pedro/79), Stroo (Hilterman/90), Antwi (Schilder/88)