Whatsapp

Noord-Holland

VIDEO: Marechaussee schiet verwarde man neer: Schiphol Plaza korte tijd ontruimd

15 december 2017, 17.57 uur · Aangepast 15 december 2017, 20.51 uur

SCHIPHOL De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.

De Marechaussee heeft zojuist via Twitter gemeld dat de verdachte is overmeesterd. Hij is aangehouden en afgevoerd, zo valt te lezen in de tweet. Het gaat om een 29-jarige man uit Den Haag. De man is een bekende van de marechaussee vanwege eerdere geweldsincidenten op Schiphol.

Verwarde man
De marechaussee heeft in een statement laten weten dat het gaat om een verwarde man. Er wordt geen rekening gehouden met een terroristische aanslag. 

De man liep dreigend met een mes het bureau van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Daar was één bezoeker aanwezig, die meteen in veiligheid werd gebracht, en een onbekend aantal mensen van de marechaussee. De dreiger werd in zijn been geschoten en daarna naar het VUmc gebracht. Daar wordt hij behandeld. De marechaussee kan nog niets zeggen over de aard van zijn verwondingen.

Ontruiming
Vanwege het incident was Schiphol Plaza korte tijd ontruimd, de marechaussee wilde zeker weten dat er geen medeplichtige was. De plek van het incident is afgesloten, maar reizigers kunnen volgens de marechaussee gewoon naar trein, auto of vliegtuig lopen.


Whatsapp