Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

'Verdachte van brute moord op Milica van Doorn is vader van vier kinderen'

15 december 2017, 17.20 uur · Aangepast 15 december 2017, 17.42 uur · Foto: Politie

ZAANDAM De Turks-Nederlandse man (47) die ervan wordt verdacht dat hij in 1992 de toen 19-jarige Milica van Doorn heeft verkracht en vermoord, is Hüseyin A. Hij zou destijds in een flat hebben gewoond die hemelsbreed slechts 500-600 meter van het plaats delict af stond.

Dat meldt Crimesite. Volgens de misdaadsite is de woning ook dicht bij de plek waar Milica op de fatale Pinksteravond een feestje had. A. is volgens de site geboren in de Turkse plaats Çiçekdağı. Hij is getrouwd en zou vier kinderen hebben. 

Lees ook: Verdachte zaak Milica van Doorn blijft langer vastzitten

Hij woont nog steeds in Zaandam, maar wel in een andere wijk, aldus Crimesite. Ten tijde van het misdrijf was A. 22 jaar. 25 jaar lang leefde hij met zijn geheim, totdat hij afgelopen zaterdag werd opgepakt na een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek.

Lees ook: Familielid Milica van Doorn: "Eerste reactie is emotie en opluchting"

Verwantschapsonderzoek 
A. werd opgepakt naar aanleiding van een dna-match in een verwantschapsonderzoek onder 125 Turks-Nederlandse mannen. De aangehouden verdachte heeft niet meegewerkt aan het onderzoek, maar kon worden gevonden doordat een familielid van hem wel meedeed. Het is nog onduidelijk of A. is opgepakt doordat een van zijn kinderen mogelijk dna heeft afgestaan.