Ga naar Content

'Ze helpt me minder brutaal te zijn'

15 december 2017, 14.02 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De 25-jarige Jean-Nayra uit Curacao is coach bij Elance Academy, een organisatie die meiden uit verschillende leefwerelden bij elkaar brengt.

Ze begeleidt Zakijah uit Noord, die moeite heeft om mee te komen in de maatschappij. Ook is er geen stabiele thuissituatie, waardoor ze beperkt wordt in haar kansen. 'Ze helpt mij met minder brutaal zijn tegen mensen, beleefd zijn' zegt Zakijah. 'Ik was soms brutaal en deed dingen die niet goed waren.' 

Ook de moeder van Zakijah is erg blij met de hulp van Jean-Nayra. De relatie met haar dochter liep niet altijd soepel. 'Ze ging echt haar eigen gang, buiten mijn autoriteit om.' Vaak liep een conflict met haar dochter uit in een schreeuwpartij, maar dankzij de hulp van Elance Academy gaat het nu beter. 

Volgens Jean-Nayra is Zkijah vaak nog onzeker. 'Ik herken dat van mijzelf,' zegt Jean-Nayra, 'als je onzeker bent is het ook moeilijk om contact te maken met andere mensen.'

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.