Café organiseert benefietconcert voor koppel na brand in flat IJmuiden

IJMUIDEN - Het is bijna een maand geleden sinds de brand in hun flat aan de IJmuidense Bellatrixstraat, maar de angstdromen duren voort. "Nog steeds zie ik 's nachts de vlammen", zegt Matt Jasper. Om hem en zijn vrouw Yolanda weer op de been te helpen organiseert Café 't Kottertje een benefietconcert.

Doordat hij uit bed moest om te plassen, ontdekte hij de brand. Het was zijn redding, en die van zijn vrouw Yolanda.Ze slapen sindsdien in een schuurtje achter hun winkel, waar ze niet kunnen douchen. Dankzij de hulp van buren en vrienden, die ze onderdak en een 'wasbeurt' bieden, kunnen ze hun blik op de toekomst richten.

Lees ook: Bewoners geëvacueerd na brand in flat IJmuiden

Die toekomst ziet er mooi uit. Ze kunnen namelijk binnen een dag of acht terug naar hun flat. Daar komt nog bij dat Gail Heijerman van café 't Kottertje een benefietconcert voor hen organiseert op zondagmiddag vanaf twee uur. Matt is er blij mee, maar zegt dat er mensen zijn die het harder nodig hebben dan Yolande en hij.

"Bovendien zou het zo kunnen zijn dat er meer geld wordt opgehaald dan we nodig hebben. Dat doneren we meteen terug naar een goed doel." Op de benefiet zal Matt mogelijk zelf ook optreden. Als Matt Jaxxon heeft hij een zangcarriere. "Best kans dat ik zelf ook nog even ga zingen. Al was het maar om Gail en de anderen die dit hebben georganiseerd te bedanken. Wat het is natuurlijk geweldig wat ze voor ons hebben gedaan."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws