Ga naar Content

Vrijwilliger André gaat op stap met ouderen: "Dat werk leek me geknipt voor mij"

HEERHUGOWAARD De alleenstaande mevrouw Beemster doet niets liever dan avondjes op stap gaan naar het theater en dat doet ze met vrijwilliger André Jansen van Stichting Vier het Leven.

André vindt het prachtig om ouderen uit hun isolement te halen en ze een fantastische avond te bezorgen. "Ik was gepensioneerd en toen zag ik een advertentie in de krant staan", vertelt hij. "Dat werk leek me eigenlijk geknipt voor mij."

"André verzorgt me de hele avond, hij verwent me ook", zegt een gelukkige mevrouw Beemster. Samen met andere vrijwilligers en ouderen zijn ze naar de muzikale voorstelling ‘Duende’ in Theater De Vest in Alkmaar geweest.

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien dat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Foto: NH