Ga naar Content

Drie moeders beginnen unieke woongroep in Bussum: “Iedereen moet kunnen uitvliegen”

BUSSUM Michael is één van de 22 bewoners van de pas gerealiseerde Woongroep Bussum. Hij voelt zich helemaal thuis in zijn gezellige appartement dat hij zelf heeft ingericht. De woongroep is uniek want hij is opgezet door drie moeders.

De moeders, waaronder die van Michael, zochten een plek waar hun jongvolwassen kinderen samen konden wonen met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden. Geen vanzelfsprekendheid voor jongeren met een beperking. Met behulp van ouders, sponsoren en vrienden werd deze plek gevonden in een oud kantoorpand in het centrum van Bussum. Het werd omgetoverd tot een warm nieuw thuis voor de jongeren.      

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Foto: