Ga naar Content

'Anessa was vergeten dat ze keukenprinses was'

AMSTELVEEN In het centrum van Amstelveen zit het bedrijf Fairy Fresh & Friends van Trudy van Oostrum. Zij werkt hier met mensen die in een sociaal isolement zitten en niet makkelijk een baan kunnen krijgen.

Ook de Bosnische Anessa werkt voor Trudy. Anessa kwam 4 jaar geleden als schuw vogeltje binnen. Onder de liefdevolle begeleiding van Trudy bloeide ze op en is ze weer een waardevolle kracht in de keuken. "Voordat Anessa bij ons kwam wist ze niet eens meer dat ze chef was", vertelt Trudy met een lachende Anessa naast zich. "Nu kan ze het allemaal weer herinneren."

Bij Fairy Fresh & Friends worden supergezonde ontbijtjes gemaakt die in een mooi doosje worden opgestuurd naar de klant. De ontbijtjes, die bestaan uit granen en noten, worden zorgvuldig en met liefde bereid door de werknemers.

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Foto: