Iraanse Mozh zingt weer dankzij Stichting de Vrolijkheid

AMSTERDAM - Asielzoeker Mozh Iranpour zingt de sterren van de hemel op het podium van Paradiso in Amsterdam. Dankzij Stichting de Vrolijkheid kreeg de 54-jarige vrouw uit Iran haar passie voor zingen terug.

In Iran is het verboden voor vrouwen om in het openbaar te zingen en op te treden. Haar liefde voor muziek kwam weer tot bloei toen ze in het AZC in aanraking kwam met de muzikale activiteiten van Stichting de Vrolijkheid.

De stichting zorgde ervoor dat Mozh, samen met andere muzikale vluchtelingen, op tournee kon met het Nederlands Blazers Ensemble. In de voorstelling Oost West Thuis Niet Best zingt ze vol overgave haar favoriete Iraanse liefdesliedje. 

Lees ook: Hoofddorpse Tyra (12) krijgt mentorlessen van student Francesca: "Cijfers gaan omhoog"

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nieuws zovoorelkaar
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws