Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Radioklassieker Countdown Café terug op de radio

14 december 2017, 15.01 uur · Aangepast 14 december 2017, 22.22 uur · Foto: NH Radio

AMSTERDAM Begin volgend jaar is Countdown Café, een radioprogramma dat voor het eerst in de jaren '80 werd uitgezonden, te horen bij NH Radio. In het programma worden onder meer live optredens gegeven. Achter de microfoon zit presentator Kees Baars, die vroeger ook al als presentator bij het programma betrokken was.

Countdown Café begon in 1982 op Radio Veronica. Lex Harding, Annet van Trigt en Kees Baars presenteerden de radioshow. Baars maakte de meeste meters in het programma. "Fantastisch om dit legendarische radioprogramma nieuw leven in te blazen. Op NH Radio combineren we bijzondere verhalen met bijzondere muziek", zegt station manager Arjan Snijders.

Onder meer U2, Simple Minds en Joe Jackson traden op in het programma. Toen Veronica in 1995 commercieel werd, verdween Countdown Café. In de jaren erna keerde het programma een aantal keer terug.

Zondag 7 januari
Kees Baars debuteert op NH Radio. Countdown Café is op zondag 7 januari voor het eerst te horen. De uitzending wordt elke dinsdagavond opgenomen in muziekmakerscentrum Q-Factory Amsterdam. Tijdens de opnames treden ook Noord-Hollandse bands op. Het radioprogramma is wekelijks op zondagavond te horen van 18.00 uur tot 21.00 uur.