Ga naar Content
Noord-Holland

Waarnemend burgemeesters voor Landsmeer en Enkhuizen

13 december 2017, 22.48 uur
Door: · Foto: Provincie Noord-Holland

LANDSMEER Net als Amsterdam krijgen ook Enkhuizen en Landsmeer waarnemend burgemeesters. Vanaf 10 januari draagt Albertine van Vliet-Kuiper (65, D66) het ambtsketen van Enkhuizen, een week later neemt Anne Lize van der Stoel (62, VVD) in Landsmeer het stokje over van burgemeester Astrid Nienhuis.

In oktober werd bekend dat Astrid Nienhuis, de huidige burgemeester van Landsmeer, burgermoeder van Heemstede wordt. Haar plaats wordt dus tijdelijk ingenomen door Van der Stoel. Van Vliet volgt (tijdelijk) Jan Baas op, die in november bekendmaakte het na 14 jaar welletjes te vinden. 

Lees ook: Burgemeester Landsmeer vertrekt naar Heemstede

De commissaris van de Koning, in dit geval Johan Remkes, benoemt een waarnemend burgemeester als op voorhand vaststaat dat een periode zonder burgemeester langer dan drie maanden gaat duren.  

Lees ook: Enkhuizense burgemeester Jan Baas vertrekt

Dat heeft in deze gemeenten, net als in de hoofdstad, te maken met de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Zodra na de verkiezingen de nieuwe gemeenteraden zijn gevormd, zullen zij vaststellen aan welk profiel een nieuwe burgemeester dient te voldoen en een vacature openstellen.