Ga naar Content

Glazen Keet in Heemskerk: veel sympathie maar nog te weinig geld

HEEMSKERK De inzamelingsactie is dinsdagmiddag gestart, maar kan 24 uur later al op veel sympathie rekenen. De Glazen Keet in Heemskerk, de lokale tegenhanger van Serious Request, krijgt namelijk veel steunbetuigingen.

Die steuntjes in de rug zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar de initiatiefnemers zien nog veel liever heel veel giften binnenkomen. Dat kan 'live' in de melkbus op het burgemeester Nielenplein in Heemskerk, maar kan ook via een rekeningnummer. Het geld komt ten goede aan de minder bedeelden in Heemskerk en mensen die niet of met moeite kunnen rondkomen. Zij krijgen dankzij de actie een financieel zetje in de rug.

"Er is veel verborgen armoede", zegt José Grit van StArt26, dat de actie met de lokale radiozender organiseert. "Ook in wijken waar je het niet verwacht, zoals in Broekpolder, wonen mensen die nauwelijks kunnen rondkomen. Die willen we helpen."

Vrijwilligers 
De dj's van Heemskerk FM draaien non-stop muziek. Dit doen ze om en om. In tegenstelling tot Serious Request eten ze gewoon drie keer per dag en slapen ze thuis. "We zijn vrijwilligers en moeten dit rond ons werk zien te plooien", zegt Erwin Simons, die net een paar uurtjes heeft gedraaid.

Vanochtend was het nog niet druk, maar Simons verwacht dat in de loop van de dag en vooral vrijdag de loop er flink in komt.  "Nu zit het weer een beetje tegen, maar ik heb er vertrouwen in dat het aardig gaat lopen."

Foto: