Samen taarten bakken bij Lola Lik

AMSTERDAM - (AT5) Broedplaats Lola Lik is inmiddels een begrip in Amsterdam. De broedplaats in de voormalige Bijlmerbajes is gevestigd naast een AZC, met als doel contact te maken met de bewoners. En dat begint al met de jongste Amsterdammers, die daar samen komen bij De Taartrovers.

Een paar keer per week duiken kinderen uit de buurt en Jonge vluchtelingen uit het AZC samen de keuken in en leren elkaar zo ook kennen. "Kinderen gaan makkelijk samen, ook al spreken ze elkaars taal niet", zegt oprichter Tessa Grafhorst. "Wel was het in het begin moeilijk om te kijken waar de grenzen lagen, daardoor was het af en toe een chaos." 

Maar omdat de meeste kinderen elke week wel een keer komen, is er volgens Tessa meer structuur ontstaan. De taarten die de kinderen samen bakken, worden trouwens weer geserveerd bij het café in Lola Lik.

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. zovoorelkaar
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws