Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Edams gezin mishandeld en gekneveld bij overval in buitenland: "Het is daar echt levensgevaarlijk"

13 december 2017, 12.30 uur · Aangepast 13 december 2017, 13.47 uur · Foto: Eigen foto

EDAM Voor Monique en Peter Baerts uit Edam werd hun grootste angst werkelijkheid toen ze slachtoffer werden van een gewelddadige overval tijdens hun wereldreis. Op 30 november kwamen twee overvallers aan boord van hun zeiljacht 'De liefde' dat geankerd lag voor Praia op de Kaapverdische Eilanden.

Peter en Monique dachten eerst dat hun 13-jarige dochter, Femmie, wakker was geworden toen ze rond middernacht iets hoorden in de salon. Maar het bleek dat twee inbrekers naar het jacht waren gezwommen en in het vaartuig zaten. De uren die volgden waren voor het gezin een nachtmerrie. 

Bont en blauw
De overvallers gingen gelijk over op grof geweld en sloegen Monique en Peter bont en blauw. Daarna werd het stel gekneveld. "Ook Femmie werd vastgebonden. We waren zo bang dat haar wat zou overkomen",  vertellen Peter en Monique aan de Telegraaf. Rond 02.00 uur zijn de inbrekers vertrokken, met waardevolle spullen en geld als buit.

Na de overval zijn de drie direct naar vrienden in Mindelo gevaren, maar dat was ook geen veilige plek. "Het is daar echt levensgevaarlijk", vertelt Monique aan NH Nieuws. Ook van vrienden werd eerder een boot gestolen.

Redelijk goed
Het gezin is op dit moment weer in Nederland. Lichamelijk maakt zij het redelijk goed en Monique meldt dat het beter gaat met haar gezicht. Toch kunnen de drie nog niets zeggen hoe zij er psychisch voorstaan. Peter en Monique weten nog niet zeker of ze nog verder gaan met hun wereldreis.