AZ en PEC spelen gelijk in boeiend duel

ALKMAAR - ZWOLLE In een boeiende wedstrijd van twee teams die elkaar niet veel ontliepen, was het na de 1-1 ruststand bij PEC Zwolle tegen AZ de vraag of er een winnaar zou komen. Bram van Polen had de grootste kans om de wedstrijd te beslissen voor PEC, maar hij schoot vier minuten voor tijd een penalty hoog over. De doelpunten, die in de eerste helft vielen, werden gemaakt door Terell Ondaan en Alireza Jahanbakhsh.

Na een begin waarin de ploegen elkaar een beetje aftastten, brandde de wedstrijd los met een afstandsschot van Ryan Thomas dat een prooi was voor keeper Marco Bizot. Na een minuut of twintig werd AZ wat sterker en net in die fase kwam PEC op voorsprong. Bizot kon een pegel van Younes Namli alleen maar tegenhouden, waarna Terell Ondaan in de rebound de bal binnen kon schieten. Zijn doelpunt hebben we niet op beeld, maar zijn arbier met gestrekte salto daarna verdiende zeker hoge punten van de jury.

 

[Tweet:]

Bijna meteen gelijk
AZ liet zich niet uit het veld slaan en trok twee minuten later de stand weer gelijk. Alireza Jahanbakhsh kopte de bal bij de eerste paal binnen uit een hoekschop.

 

[Tweet:]

Bijna 2-1
Op slag van rust was het bijna 2-1. Ondaan tikt een lange bal met zijn hak via Bizot op de bovenkant lat.

 

[Tweet:]

Tweede helft
Beide ploegen kregen ook na de rust goede kansen. Jahanbakhsh en Van Overeem voor AZ en Thomas en Saymak voor PEC. Zo'n tien minuten voor tijd ontsnapte PEC aan een tegendoelpunt. Mats Seuntjens zag Boer ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf de middellijn met een boog over de keeper heen tegen de binnenkant van de paal, waarna de bal het veld in stuiterde.

 

[Tweet:]

Penalty PEC
Vier minuten voor tijd kreeg PEC een penalty nadat Pantelis Hatzidiakos een tegenstander vasthield in het zestienmetergebied. Bram van Polen schoot die buitenkans hoog over, waardoor het 1-1 bleef.

 

[Tweet:]

Ondanks het gelijkspel blijft AZ op de tweede plek staan met 35 punten uit 16 duels, maar Ajax kan donderdag bij winst op Excelsior op hetzelfde puntental komen met een beter doelsaldo en die tweede plek weer overnemen. Zondag om 14.30 uur volgt dan het duel tussen AZ en Ajax.

 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Wuytens, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (Seuntjens/63).

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Dekker, Marcellis, v. Polen; Saymak, Bakker (Marinus/86), Thomas; Namli, Ondaan (Parzyszek/90), Mokhtar

 

Meer over dit onderwerp:
voetbal AZ
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws