Ga naar Content

Tweede dodelijk ongeluk in korte tijd houdt gemoederen bezig in IJmuiden

IJMUIDEN Het ongeluk met een stadsbus maandagmiddag op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden waarbij een 53-jarige voetganger om het leven kwam, heeft indruk gemaakt op de plaatselijke bevolking. Ruim twee weken geleden nog maar overleed even verderop op de Planetenweg, een 13-jarig meisje. Ook zij werd aangereden toen ze de straat overstak.

Door de ongelukken is er een kritisch geluid te horen over de veiligheid van de Lange Nieuwstraat. Er zou te hard worden gereden. Harry Koster, die aan de Lange Nieuwstraat woont en 112 belde nadat hij een klap had gehoord, wil absoluut niet beweren dat de bus te hard heeft gereden. Wel vindt hij dat op de Lange Nieuwstraat te hard wordt gereden. "Vooral 's morgens en 's middags tussen vier en zes wordt er gescheurd. De politie zou hier eens moeten controleren, dan hebben ze in een paar uurtjes een inkomen bij elkaar."

Lees ook: Familie geeft 'prinses' Marlena een gezicht

Niet iedereen is het met Koster eens. Volgens Johan Zwakman van het wijkplatform IJmuiden houden de meeste mensen zich aan de snelheid. "Er zijn mensen die te hard rijden, maar dat hou je altijd." Volgens hem is de verbindingsader veiliger geworden sinds de herstructurering twee jaar geleden. "Het is een vreselijk drama, vooral voor de familie natuurlijk, maar ik denk dat het overal had kunnen gebeuren."

Geen zebrapad
Het is nog niet bekend welke rol het weer heeft gespeeld. Volgens Koster was het net begonnen met sneeuwen toen de vrouw overstak, waardoor zij de bus mogelijk niet heeft gezien. Op de plaats waar de vrouw overstak, ter hoogte van de Lekstraat, is geen zebrapad.

Foto: NH / Fred Segaar