Ga naar Content
Noord-Holland

Hennepkwekerij en illegaal vuurwerk in Hilversumse woning ontdekt na brand

12 december 2017, 17.11 uur · Aangepast 12 december 2017, 18.09 uur
Door: · Foto: Politie

HILVERSUM De politie in Hilversum heeft in een woning aan de Hoge Larenseweg een hennepkwekerij en illegaal vuurwerk ontdekt nadat er een brand was ontstaan. De twee bewoners van het pand, een 54-jarige man en een 53-jarige vrouw, zijn aangehouden.

In eerste instantie kreeg de politie een melding dat er een brand zou woeden in de woning. Bij aankomst bleek het vuur al onder controle te zijn. Bij een onderzoek naar het ontstaan van de brand kropen agenten in de kruipruimte van het huis en troffen ze 82 hennepplanten aan. In de schuur bleek ook nog vijftien kilo aan illegaal vuurwerk aanwezig te zijn.

De materialen voor de kwekerij, de hennepplanten en het vuurwerk werden allemaal in beslag genomen door de politie. De bewoners van het pand zitten op dit moment nog vast. 

Levensgevaarlijk
De politie benadrukt dat de opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis levensgevaarlijk is. Het heeft namelijk een gigantische kracht wanneer dit explodeert. Als mensen iemand kennen met illegaal vuurwerk in huis kunnen ze contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.