Noord-Holland

Kledingwinkel Second Step

12 december 2017, 14.53 uur · Aangepast 14 december 2017, 14.32 uur · Foto: AT5

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) Twee keer per week zijn ze open, tweedehands kledingwinkel Second Step in het hart van de Jordaan. In deze winkel werken bijzondere vrouwen, stuk voor stuk met een uiteenlopende, maar heftige achtergrond. Dankzij hun werk in de kledingwinkel hopen ze weer toe te kunnen treden tot de reguliere arbeidsmarkt.

Een van de verkoopsters is Camilla, die vroeger werkte als prostitué. Samen met een aantal bevlogen vrijwilligers begint ze steeds meer haar draai te vinden in de winkel. Het doet Camilla pijn om terug te denken aan haar eerdere leven, maar met de hulp van vrijwilligers zoals Wilma werkt ze hard aan een nieuw leven. 

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Whatsapp