Code rood voorbij, maar nog steeds verraderlijk gladde wegen

AMSTERDAM - De ergste hinder is voorbij, code rood is opgeheven, maar het blijft nog steeds oppassen geblazen op de Noord-Hollandse wegen vanochtend. De ochtendspits begint druk. Ook het treinverkeer loopt nog niet overal volgens dienstverlening.

Sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten zorgen met name in woonwijken en op secundaire wegen voor soms zeer gladde omstandigheden. De snelwegen zijn over het algemeen schoon, maar op sommige trajecten is de linkerbaan nog behoorlijk glad. Zo is de spitsstrook op de A7 nog dicht. Ook fiets- en voetpaden kunnen zeer glad zijn.

Lees ook: Noord-Holland in de greep van winters weer

Weerplaza verwacht dat in de loop van de ochtend de gladheid vrijwel overal verdwijnt. Tegen de avond zullen de wegen opnieuw glad worden. Landinwaarts gaat het vlak na zonsondergang al vriezen en veel wegen zijn nat vanwege de smeltende sneeuw.

Situatie op 't spoor
De NS start vandaag met een normale dienstregeling. Na de vele problemen door de hevige sneeuwval wordt vandaag alles uit de kast gehaald om het treinverkeer zo regulier mogelijk te laten rijden. De vervoerder laat weten dat het wel verstandig is om kort voor vertrek nog even de reisplanner te checken. 

Op het traject Amsterdam/Enkhuizen rijden minder treinen. In de loop van de ochtend zouden deze verstoringen verdwenen moeten zijn.

Files
De ochtendspits is een stuk eerder begonnen dan normaal en er staan een paar fikse files. Op de A7 tussen Avenhorn en knooppunt Zaandam staat 22 kilometer stilstaand verkeer. De vertraging is meer dan een half uur. Tussen Purmerend-Zuid en knooppunt Zaandam is de rechterzijde van de rijbaan afgesloten, omdat er ijsvorming was opgetreden. 

Ook staat het vast op de oprit naar de A5 richting Haarlem vanaf de A4. Er is een aanrijding gebeurd op de verbindingsweg. Verkeer richting Haarlem kan keren bij afrit Aalsmeer op de A9.

 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws