Buren eisen geluidsschermen na verbreding A27: "Dat kan toch niet het allermoeilijkste zijn?"

HILVERSUM - Zwaar teleurgesteld zijn de bewoners langs de A27 in Hilversum. De snelweg wordt verbreed tot in hun achtertuin. En de herrie is daardoor niet meer te harden. De omwonenden gaan de strijd aan met de overheid: Ze eisen een geluidswal.

Loekie Verweij woont al 71 jaar naast de A27. "Toen hadden we alleen maar bossen. Er waren reeën en uilen en zelfs soms een nachtegaal. Tegenwoordig zijn we nog alleen maar omcirkeld door geluid en enorm veel verkeer."

Lees ook: Alkmaarse ringweg krijgt voorlopig geen geluidsschermen

En dat wordt alleen maar erger nu de A27 verbreed wordt. De snelweg raakt bijna hun achtertuin. "Het lijkt potverdorie wel of het de Périphérique van Parijs is waar je binnenkomt, maar dat is het dus niet. Want het is gewoon Hilversum, en het is ook nog een dorp", zegt Loekie lachend. 

Geluidsoverlast
Voor de verbreding van de weg worden een hoop bomen gekapt. Het gemis van deze bomen zorgt voor extra geluidsoverlast, want hiermee is de laatste bescherming van de huizen weggehaald. "Je kunt nauwelijks meer in de tuin zitten. Het lawaai is zo verschrikkelijk hard."

Lees ook: Is bamboe het geluidsscherm van de toekomst? In Oudkarspel testen ze het

Petitie
De buurt is het zat en eist een geluidsscherm om hen te beschermen tegen de overlast. Maar niemand wil dat betalen. Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente houden de hand op de knip. Daarom is de buurt een petitie gestart en de 415 handtekeningen zijn aangeboden aan de Tweede Kamer. "Ik hoop nu dat we eindelijk na 20 jaar eens een keer gehoord worden. Het enige wat wij vragen is een geluidsscherm. Dat kan toch niet het allermoeilijkste zijn?", besluit Loekie.

 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws