Drama op de weg: hevige sneeuwval zorgt voor ongelukken en horrorfiles

NOORD-HOLLAND - NOORD-HOLLAND Een filerecord van ruim 800 kilometer in Nederland en ook de wegen in Noord-Holland staan vast. Waar er überhaupt al gereden kan worden, gaat het erg langzaam. "Niet opgefokt achter het stuur gaan zitten, want dat schiet gewoon niet op", luidt het advies van de VerkeersInformatieDienst.

Doordat vrachtwagens door de gladheid de oprit niet op komen, zijn op meerdere plekken lange files ontstaan. De langste files staan op de ring van Amsterdam, de A9 en de A5. Het verkeer staat stil op de A9 Amstelveen richting Alkmaar. Tussen knooppunt Badhoevedorp en Akersloot staat een file van 23 kilometer. 

Op knooppunt Coenplein op de A10 staat de hele binnen- en buitenring vast, meldt de VID. Op de A7 tussen Zaanstad en Hoorn staat 30 km file. Dit heeft te maken drie geschaarde vrachtwagens op de verbindingsweg tussen de A7 en de A8 laat ANWB-wegenwachtmedewerker Remco op Twitter weten. Strooi- en veegploegen zijn onderweg om het asfalt berijdbaar te maken.  

Op de A9 van Alkmaar naar Diemen stonden automobilisten om 17.15 uur in een file van ruim 40 kilometer tussen Heerhugowaard en knooppunt Holendrecht.   Op de A5 tussen Hoofddorp en Amsterdam, tussen de knooppunten De Hoek en Westrandweg, stond op datzelfde tijdstip in beide richtingen 16 kilometer file. 

 

Meer over dit onderwerp:
noord-holland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws