Start van hoofdcontent

ZAANDIJK

nl

Familielid Milica van Doorn: "Eerste reactie is emotie en opluchting"

11 december 2017, 12.13 uur · Aangepast 11 december 2017, 18.55 uur

ZAANDIJK De familie van Milica van Doorn is gistermiddag ingelicht dat er naar aanleiding van het DNA-verwantschapsonderzoek afgelopen zaterdag een verdachte is aangehouden. Familielid Robert Miltenburg is blij met het nieuws: "De eerste reactie is natuurlijk veel emotie en opluchting."

Robert noemt de doorbraak fantastisch. "Dat is iets waar je 25 jaar naartoe hebt geleefd als gezin en als familie", vertelt hij aan NH Nieuws. Het was volgens de politie een "emotionele bijeenkomst" afgelopen zondag. Volgens Robert is het nog moeilijk te zeggen hoe het nu met de familie gaat. "Daar zijn wij nog een beetje naar op zoek, denk ik. Het nieuws moet nog wat rustiger indalen en landen." 

Lees ook: Zaandammer (47) aangehouden in zaak Milica, man weigerde DNA af te staan

Historisch onderzoek
Het is voor Robert Miltenburg een dubbel gevoel dat dit een doorbraak is binnen het Nederlandse politieonderzoek. Het is namelijk voor het eerst dat via het DNA van een familielid een verdachte kon worden aangehouden. "Het is fantastisch dat dit mogelijk is en dat het is ingezet op onze zaak", aldus Robert, maar het is alleen nog geen oplossing. Maar het overheersende gevoel is wel blijdschap "ondanks dat het voor nu alleen nog een verdachte is". 

Andere reacties
De burgemeester van Zaandam, Jan Hamming, laat in een schriftelijke verklaring weten dat hij het "fantastisch vindt dat er een doorbraak is in deze zaak, een moord die toen - en nu nog steeds -  veel inwoners van Zaanstad diep geraakt heeft".

Hoofdofficier van justitie en het Openbaar Ministerie Noord-Holland Bob Steensma spreekt van een serieuze verdachte. Nader verhoor en onderzoek moet meer uitwijzen over de relatie tussen Milica en de verdachte.