Ga naar Content
Noord-Holland

NS waarschuwt: stel je treinreis uit

10 december 2017, 19.15 uur · Aangepast 10 december 2017, 19.44 uur
Door: · Foto: NH

NOORD-HOLLAND Wie vanavond een treinreis in de planning heeft, kan die reis beter uitstellen of alternatief vervoer zoeken. Dat adviseert de NS.

Met de sneeuwbuien van vandaag in aantocht, maakte de vervoerder gisteren al bekend dat er minder treinen zouden rijden dan gebruikelijk. 

Lees ook: Liveblog: Sneeuw teistert Noord-Holland

Daarmee hield het bedrijf de situatie vandaag lang beheersbaar, maar vanmiddag nam het aantal verstoringen en de gemiddelde vertraging zo snel toe dat alsnog werd besloten reizigers op andere gedachten te brengen.  

Amsterdam-Gouda
Overigens valt de situatie op het spoor in Noord-Holland nog mee. Op het traject Amsterdam-Gouda rijden door een wisselstoring geen sprinters.

Wie naar of via Amersfoort wil reizen, komt van een koude kermis thuis. Van en naar de Utrechtse stad rijden door de weersomstandigheden in het geheel geen treinen.  

Maandag
Omdat er morgenmiddag opnieuw sneeuwbuien over Nederland trekken, laat de NS ook dan uit voorzorg minder treinen rijden. Eventuele incidenten hebben dan minder invloed op de dienstregeling, zo is de gedachte. 

Het bedrijf verwacht vooral hinder in de avondspits. Reizigers moeten rekening houden met overvolle treinen en zullen vaker moeten overstappen dan ze gewend zijn.  

Bekijk hier alle de actuele verstoringen op het spoor.