Ga naar Content
Sport

Verweij naar zilver op 1500 meter in Nederlands record

9 december 2017, 23.56 uur · Aangepast 10 december 2017, 00.44 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erik Pasman

SALT LAKE CITY Koen Verweij heeft bij de wereldbeker schaatsen in Salt Lake City zilver gewonnen op de 1500 meter in een nieuw Nederlands record van 1.41,63. Het goud was voor zijn Russische trainingsmaat Denis Yuskov in 1.41,02, die daarmee het oude wereldrecord van Shani Davis uit de boeken reed. Thomas Krol pakte brons met een persoonlijk record van 1.42,63.

Verweij had zelf ook een aanval willen doen op het wereldrecord op de snelste baan ter wereld en was na zijn rit teleurgesteld, ondanks zijn nieuwe Nederlandse record. "Het record op de 1500 meter van Davis was naar mijn mening de scherpste tijd van alle huidige wereldrecords om te verbeteren", zei de Alkmaarder bij de NOS.

"Het was kwalitatief een slechte rit. Ik ging te veel mee met Thomas Krol in het begin en mijn laatste rondje van 27,7 was gewoon slecht. Voor nu is het prima, maar ik had toch wat anders in mijn hoofd. Ik moet gewoon iets rustiger worden in het begin, maar ik ben er twee jaar uit geweest en als je dat bedenkt is dit best goed. Ook omdat de luchtdruk vandaag hoger was."

Vorige week verbeterde Verweij in Calgary het Nederlandse record ook al naar 1.41,95 en nu haald hij daar dus nog ruim drie tiende vanaf.