Ga naar Content

Andy Fordham: "Ik wil dat mijn klein kinderen mij nog één keer zien winnen"

EGMOND AAN ZEE Andy Fordham is een van de spelers die een wildcard kreeg om mee te doen bij de Finder Darts Master. De oud-wereldkampioen van 2004 was voor het laatste te zien op het podium op de Grand Slam of Darts in 2015. Dit weekend wil hij strijden om de titel om zijn familie te bewijzen dat hij het darten nog niet verleerd is.

Dat zegt 'The Viking' in een interview met NH Sport. "Ik wil dat mijn klein kinderen mij nog één keer zien winnen. En ik weet dat het erin zit."

Na zijn winst in 2004 ging het niet goed met Fordham. Mede door zijn gewicht werd hij in 2007 opgenomen met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis. Na een ziektebed van zes maanden wist Fordham dat hij het roer om moest gooien.

Drankprobleem 
Hij viel meer dan honderd kilo af en ging gezonder leven. Inmiddels is hij al tien jaar van zijn drankprobleem af. "Ik voel me goed en ook het darten gaat steeds beter. Ik hoop dat ik het op de Finder Darts Masters kan laten zien", aldus de Engelsman. In de eerste ronde kon Fordham het nog niet laten zien. Hij verloor kansloos met 5-2 van de Litouwer Darius Labanauskas. 

Foto: Sander Kaaij