Ga naar Content

Zwanenburgse kledingverkoper gefrustreerd om zoveelste overval: "Gemeente moet echt maatregelen gaan nemen"

ZWANENBURG Na meerdere diefstallen en ramkraken was het gisteren opnieuw raak bij kledingzaak Haverhals in Zwanenburg. De zaak werd op klaarlichte dag overvallen, waarbij het personeel werd bedreigd. Voor eigenaar Jenke Haverhals is de maat vol. Hij wil dat de gemeente voor meer veiligheid gaat zorgen.

Twee mannen met helmen drongen gistermiddag de zaak binnen. De één stal zo veel mogelijk jassen en de ander bedreigde een medewerkster met een mes.

Ondernemer Jenke Haverhals kan de overval nog nauwelijks bevatten. "Het is echt heel erg", vindt hij. "Dat mijn personeel bedreigd is, is een nachtmerrie die nu werkelijkheid is geworden", legt de eigenaar uit. 

Lees ook: Dieven bedreigen winkelpersoneel en stelen jassen

Eerder dit jaar werd Haverhals slachtoffer van een kledingroof en drie jaar geleden probeerde een viertal binnen te komen door met grote sloopmokers de voorgevel aan diggelen te slaan. Maar dat nu zijn personeel bedreigd is, gaat hem nog meer aan het hart.

Lees ook: Ramkraak op winkel Zwanenburg: "gezocht vier lelijke gasten"

Burgemeester
Hij vindt dat de gemeente echt iets aan de veiligheid moet doen. "Ik heb vanmorgen een brief gestuurd naar burgemeester Onno Hoes", legt Haverhals uit. "Ik heb hem uitgenodigd langs te komen in de winkel om te kijken hoe we de veiligheid kunnen aanpakken. Het moet namelijk niet zo zijn dat ik, mijn personeel en andere Zwanenburgers geen veilig gevoel hebben in de buurt."

Lees ook: Ondernemer is kledingroof spuugzat en zet beelden dieven online

Getuigen 
Haverhals hoopt dat de twee dieven gepakt kunnen worden en roept alle Zwanenburgers zich bij de politie te melden als ze iets verdachts hebben gezien. "De twee jongens hadden een hoop jassen bij zich. Dat moet opvallen."

Foto: NH Nieuws / Emmelie Valkenburgh