Noord-Holland

NL
V

Undercover ambtenaar krijgt tik op billen en geslachtsdeel in massagesalon

8 december 2017, 23.36 uur · Aangepast 9 december 2017, 00.03 uur · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM (AT5) Begin november werd door stadsdeel Amsterdam-Zuid een massagesalon gesloten waar erotische massages plaatsvonden. De eigenaar ging tegen dit besluit in beroep, maar dat werd afgewezen. Nu blijkt dat het stadsdeel wel op heel bijzondere wijze achter de erotische praktijken kwam.

Er werd namelijk een anonieme toezichthouder van de gemeente ingezet als 'mystery guest'. Hij ging op 21 april van dit jaar langs voor een massage, maar kreeg ook heel andere handelingen aangeboden.

Voor de massage werd de onderbroek van de ambtenaar al uitgetrokken waardoor hij volledig naakt werd gemasseerd. Tijdens de massage gaf de masseuse hem meerdere keren een tik op de bil en op zijn geslachtsdeel, zo blijkt uit de uitspraak van de rechtbank.

Masseren geslachtsdeel
Vervolgens pakte de masseuse zijn geslachtsdeel vast en begon een masserende beweging te maken. Om dit af te maken moest de ambtenaar 25 euro extra cash neertellen. Of dit daadwerkelijk is gebeurd, is niet in het verslag terug te vinden. 

De undercover-ambtenaar constateerde ook dat de masseuse en wel erg kort jurkje aan had waar haar borsten tevens half uit hingen. Tijdens de massage raakten de borsten ook vaak het hoofd van de toezichthouder. 

Door deze bevindingen kwam de gemeente tot het besluit om de zaak dicht te gooien. Volgens de gemeente werd er zonder toestemming een prostitutiebedrijf gerund. Dit wordt onderbouwd door de frappante bevindingen van de ambtenaar. Ook werd er gekeken naar online recensies. Daarin stond dat er erotische massages werden gegeven.

Sperma op muur
Een andere massagesalon in het centrum werd onlangs ook gesloten. Daarover kreeg de politie een tip dat er ook erotische handelingen plaats zouden vinden.

Na onderzoek met een speciale lamp door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werden er spermasporen ontdekt op onder meer de muur van een massagekamer. In een tweede kamer werd er sperma gevonden op een stoel. 

Masturberen na afloop
De eigenaar van de salon vecht de sluiting aan zegt dat sommige klanten na de massage er zelf een slinger aan geven. Waarna er dan blijkbaar zaad op de muur terecht komt. Maar ook dan, vindt de gemeente, had de eigenaar van de zaak hier tegen moeten optreden.

De voorzieningsrechter besliste ook hier dat de salon dicht blijft.